Pensiune Dealu Frumos / 07.12.2010

1 / 3
Exemplu de title pt imagine

text
Programul şi situl au condus către propunerea unei pensiuni împărţite în case, răspândite pe panta naturală a terenului. Fiecare casă este compusă din spaţii de sejur, bucătatrie şi câte trei dormitoare, la care se adaugă o amplă terasă.
Această rezolvare permite folosirea independentă a unei case, sau a mai multora, la limită, chiar închirierea în interiorul aceleiaşi case a fiecărui dormitor separat (şi folosirea în comun ca spaţiilor de zi). Mai mult decât doar o decizie legată de versatilitatea programului, această poziţie permite aşezarea atentă a caselor în funcţie de declivitatea terenului. Între casele răsfirate rezultă spaţii nuanţate, ambigue şi în diverse relaţii cu peisajul apropiat sau îndepărtat.

date
Client: Bogdan Clinciu
Amplasament: Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa, jud. Dâmboviţa
Suprafaţa construită: 650 m²
Suprafaţa sitului: 2684 m²
Înălţime maximă: P+1
Număr de locuri de parcare: 13
Număr de utilizatori: 40
Program: pensiune turistică
Statut: ofertă
Proiectare: 2010-2011

credite
Echipa: arh. Alexandra Liţu, arh. Emil Burbea, arh. Oana Iacob (Coarfă), arh. Radu-Tudor Ponta, arh. Andrei Radu

 

 

Hotel Eforie / 05.12.2008

1 / 3
Exemplu de title pt imagine

text
Proiectul se situează pe una din străzile liniştite şi (încă) pline de vegetaţie din Eforie Sud. Fără să aibă acces direct la mare, dar oferind posibilitatea unei perspective asupra ei, parcela este un dreptunghi rezultat dintr-o lotizare recentă. Volumul reprezintă o maximizare a potenţialului construibil al terenului, în condiţiile unui regulament permisiv, dar în acelaşi timp ambiguu şi interpretabil. În consecinţă, forma rezultată este una puternică, agresivă către exterior, dar deopotrivă introvertită. Deschiderile se fac numai pe laturile scurte: către stradă, către spatele parcelei (perspectiva către mare) şi către o curte interioară; spre cele două laturi lungi ale parcelei, construcţia este opacă. Dacă luam în considerare şi faptul că hotelul se compune din două corpuri legate printr-o scară – identice în plan dar tratate tipologic diferit (unul este acoperit cu o şarpantă abruptă orientată către mare, celălalt în terasă) – rezultă o siluetă foarte specială, recognoscibilă, capabilă, sperăm noi, de a deveni un semnal şi o carte de vizită a hotelului. Întregul ansamblu este ridicat de la sol pentru a permite folosirea terenului ca parcaj exterior. Imaginea atipică a volumelor suspendate contribuie la expresivitatea proiectului.
După lungi discuţii şi negocieri cu primăria locală asupra aspectelor interpretabile din regulament, după rezolvarea problemelor generate de solul sensibil al litoralului, proiectul este autorizat şi aşteaptă terminarea sezonului turistic pentru începerea şantierului.

date
Client: RALFERT
Amplasament: str. Eremia Movilă nr.19, Eforie Sud, jud.Constanţa
Suprafaţa construită: 900 m²
Suprafaţa sitului: 600 m²
Structura: beton armat
Înăltime maximă: 23 m
Număr de locuri de parcare: 14
Număr de utilizatori: 42
Program: hotel 3*
Statut: autorizat
Realizare: 2008

credite
Echipa: arh. Tudor Antemir, arh. Emil Burbea, arh. Radu-Tudor Ponta, arh. Ştefan Simion
Structuri: MUST PROIECT
Instalaţii: ALYATES DESIGN

 

 

Bar amovibil / 13.10.2008

1 / 3
Exemplu de title pt imagine

text
Acest mic proiect de bar se referă la un lot din oraşul Sinaia, în zona promenadei centrale. Limitările investitorului au fost legate de ideea de a concesiona teren din partea primăriei pe o perioadă limitată. Din acest motiv întregul proiect a trebuit elaborat cu materiale ieftine, uşor de montat şi, bineînţeles, de demontat.
Noi am ales să folosim ca material pentru întregul design policarbonatul, beneficiind în primul rând de proprietăţile sale termoizolante în condiţiile de buget limitat. Dar ceea ce ne-a interesat prin aceste soluţii a fost funcţionarea proiectului în doi timpi, diurn şi nocturn. În acest fel cafeneaua ar beneficia de lumină suficientă ziua şi de priveliştea parcului pe una dintre laturile lungi, iar noaptea aceasta ar putea deveni un punct de atracţie luminos în micul oraş turistic. Structura amovibilă din lemn cu îmbinări metalice a fost cumva implicită unui asemenea program.

date
Client: RONECO DEVELOPMENT
Amplasament: b-dul Republicii, Sinaia
Suprafaţa construită: 733 m²
Structura: lemn
Înălţime maximă: 4.15m
Număr de utilizatori: 30
Program: bar, cafenea
Statut: concept
Realizare / Realisation: 2008

credite
Echipa: arh. Tudor Antemir, arh. Emil Burbea, arh. Alexandra Liţu, arh. Radu-Tudor Ponta